Bio

Biografie
Ik ben Mark Kirkenier, gepassioneerd professioneel pianist, toetsenist & componist. Muziek is voor mij een vertolking van gevoel, het is meer dan alleen het spelen van een mooie melodie. Mijn muziek komt recht uit mijn hart, stroomt mijn vingers in en vertaalt zich in een verhaal, waarmee ik u als luisteraar probeer te raken.

Op zevenjarige leeftijd, in 1989, ben ik voor het eerst achter de piano gekropen, hier ontstond de passie en liefde voor muziek. Ik kon mij, mede door de diagnose autisme spectrum stoornis, moeilijk verbaal uiten. Het fijne aan muziek is dat je die woorden niet nodig hebt en er zelfs een diepere lading in kan geven. Na 10 jaar pianoles, ben ik mij autodidactisch verder gaan ontwikkelen. Sinds 2000 ben ik ook buiten de huiskamer gaan spelen en ben ik mijn eerste koor gaan begeleiden. Vanaf 2005 ben ik ondermeer de muzikale omlijsting gaan verzorgen tijdens de Lintjesregen in Heerhugowaard, welke ik tot op heden nog verzorg.

CD “No dream is impossible”:
In 2009 is mijn muzikale leven in een stroomversnelling gekomen. Ik besloot niet langer te wachten en ben van mij af gaan schrijven. Tijdens dit creatieve proces ontstond mijn eerste CD “No dream is impossible”, met 13 eigen composities.

Deze nummers vertellen mijn persoonlijke verhaal. De muziek is filmisch en heeft invloeden van lichtklassiek, new age, easy listening en lichte jazz. Enerzijds kan het u een moment van ontspanning en rust bieden, anderzijds werkt het ook inspirerend en zet het u aan het denken. Bij de cd is een boekje ingesloten met daarin de gedachten achter de composities, gecombineerd met mooie, zelfgemaakte foto’s.

Benieuwd naar de CD? U kunt hem hier downloaden!
Wilt u de CD kopen, inclusief boekje, vul dan hier uw gegevens in.

Klik hier voor mijn Curriculum Vitae voor een breder inzicht in mijn ervaringen.