Koren en solisten

Mirjam Fränzel:
Samen met zangeres Mirjam Fränzel (www.dewoordenfluisteraar.nl) vorm ik het duo “Same message”. Wij ontdekten dat we dezelfde smaak hebben betreffende repertoire, manier van optreden en de boodschap die de nummers met zich mee brengen. En zo werd “Same Message” geboren.

Het afgelopen jaar hebben we hard gewerkt aan de opbouw van ons repertoire. Mirjam zingt vanuit haar hart. “Same Message” is geschikt voor livemuziek bij gelegenheden met luisterend publiek. Zo spelen wij samen bijvoorbeeld op uitvaarten.

Hans Luijcx
Hans Luijcx kreeg voor het eerst een viool in handen toen hij negen was. Dat was tijdens een open dag van de Rotterdamse Muziekschool (nu SKVR). Vanaf dat moment kan hij zich niet meer een leven voorstellen zonder muziek. Ondanks zijn klassieke basis (waarvan hij nog steeds kan genieten) klopt zijn hart toch vooral voor lichte muziek en volksmuziek. Macedonische liederen, Klezmer, muziek uit de Balkan, Sefardische, Jiddische en Turkse muziek en gipsy zijn onbetwiste favorieten. Vooral in lyrische stukken kan hij zich goed uitleven.

Hans zijn motto luidt: ‘Muziek is emotie’, komt rechtstreeks uit het hart, niet van een wit velletje papier met zwarte muzieknoten. Vandaar dat improvisatie een belangrijke plek heeft in de manier waarop hij muziek maakt.

In het duo met Mark vinden de twee muzikanten elkaar vooral in het zoeken naar mooie harmonieën, in sfeervolle en gevoelige muziek. Dat kunnen covers van bestaande nummers zijn die ze op hun eigen wijze bewerken, afgewisseld met een aantal zelf gecomponeerde nummers.

Bodhi Geerlings:
Ik werk samen met zangeres/gitariste Bodhi Geerlings uit Bergen (www.bodhim.nl). Zij heeft een fluwelen stem, en zingt met veel gevoel. Ze heeft een internationaal repertoire (Nederlands, Iers, Frans, Spaans). Als duo verzorgen wij luisterconcerten en muzikale omlijstingen.

 


Judith Groot:
Judith is dirigente van een kinderkoor dat ik tot dit jaar 5 jaar lang begeleidde. Zij heeft een mooie stem en kan daarnaast ook het publiek entertainen. Ze heeft een breed repertoire, van mooie luisterliedjes tot gezellige meezingers. Zij werkt in een instelling voor mensen met een verstandelijke en/of geestelijke beperking, wat goed van pas komt bij optredens in zorgcentra.

Pimp- en swingkoor Wilde Haver:
Wilde Haver is een enthousiast koor wat ik al 9 jaar begeleid, met zelfgeschreven arrangementen, vaak 3 tot 5 stemmig en met een afwisselend repertoire van liedjes van toen tot nu. Van echte swingers (“Go Johny Go” en “Ring van Vuur”) tot mooie ballads (“Mag ik dan bij jou” en “Tot jij mijn liefde voelt”). Alles is Nederlandstalig (origineel of vertaald naar het Nederlands). Meer informatie vindt u op www.wildehaver.nl.