Bio

Biografie
Ik ben Mark Kirkenier, gepassioneerd professioneel pianist, toetsenist & componist. Muziek is voor mij een vertolking van gevoel, het is meer dan alleen het spelen van een mooie melodie. Mijn muziek komt recht uit mijn hart, stroomt mijn vingers in en vertaalt zich in een verhaal, waarmee ik u als luisteraar raak.

Op zevenjarige leeftijd, in 1989, ben ik voor het eerst achter de piano gekropen, hier ontstond de passie en liefde voor muziek. Ik kon mij, mede door de diagnose autisme spectrum stoornis, moeilijk verbaal uiten. Het fijne aan muziek is dat je die woorden niet nodig hebt en er zelfs een diepere lading in kan geven. Na 10 jaar pianoles, ben ik mij autodidactisch verder gaan ontwikkelen. Sinds 2000 ben ik ook buiten de huiskamer gaan spelen en ben ik mijn eerste koor gaan begeleiden. Vanaf 2005 ben ik ondermeer de muzikale omlijsting gaan verzorgen tijdens de Lintjesregen in Heerhugowaard, welke ik tot 2016 heb verzorgd.

CD “No dream is impossible”
In 2009 is mijn muzikale leven in een stroomversnelling gekomen. Ik besloot niet langer te wachten en ben van mij af gaan schrijven. Tijdens dit creatieve proces ontstond mijn eerste CD “No dream is impossible”, met 13 eigen composities.

Deze nummers vertellen mijn persoonlijke verhaal. De muziek is filmisch en heeft invloeden van lichtklassiek, new age, easy listening en lichte jazz. Enerzijds kan het u een moment van ontspanning en rust bieden, anderzijds werkt het ook inspirerend en zet het u aan het denken. Bij de cd is een boekje ingesloten met daarin de gedachten achter de composities, gecombineerd met mooie, zelfgemaakte foto’s.

Benieuwd naar de CD? U kunt hem hier beluisteren en bestellen!

Inschrijving Kamer van Koophandel
Een memorabel moment! 31-12-2013, MK Music & Zorgpianist is officieel! Ik durfde toen niet te dromen dat ik 5 jaar na dato een bloeiend bedrijf zou hebben, waarmee ik specialist ben in het verzorgen van (huiskamer- en afdelings)concerten bij zorgcentra door heel Nederland en uitgegroeid tot gemiddeld 250 optredens per jaar!

Verhuizing naar Almere
Mijn verhuizing naar Almere heeft mijn carrière in vogelvlucht gebracht. Een centrale plek in Nederland, waardoor ik me kon gaan focussen op alle 12 de provincies. Een paleis, waarbij de benedenverdieping één grote concertzaal is, ook wel omgedoopt tot “Studio MK Music”, waarin ik concerten kan geven tot 50 man! 

CD “A brand new day”

De nieuwe periode die was aangebroken was een grote bron van inspiratie, die zich uiteindelijk omzette in mijn 2e CD. Mijn 1e CD was een verwerking van mijn verleden. Mijn 2e CD daarentegen geeft juist een hoopvolle blik op de toekomst. Na vele vlieguren aan de piano en na vele bijzondere momenten, kon ik weer (een) hoop in mijn muziek uiten. Een 2e muzikale biografie was het resultaat; 11 eigen composities en 2 bestaande nummers, in een heel eigen jasje.  

Benieuwd naar de CD? U kunt hem hier beluisteren en bestellen!

Samenvatting van muzikale activiteiten
Klik hier voor mijn Curriculum Vitae voor een breder inzicht in mijn ervaringen.