Zorgpianist / zorgcentra

Zorgcentra:
In 2003 heb ik de opleiding SPW 3+4 behaald. Hierna heb ik nog een aantal cursussen gevolgd, om specifieker met mensen met dementie en/of een lichamelijke/geestelijke kwetsbaarheid, beter gezegd MMAM-ers (Mensen Met Andere Mogelijkheden) te werken. Het is erg fijn om de passie voor muziek, mijn opgedane kennis van de opleidingen en mijn praktijkervaring met elkaar te kunnen combineren.

Huiskamer en/of afdelingsconcerten:
Door het verzorgen van de concerten op de huiskamers/afdelingen kunnen ook de mensen bereikt worden die niet (makkelijk) bij een regulier optreden kunnen zijn door fysieke en/of psychische onmogelijkheden. Ik heb hiervoor een op handgemaakte mobiele installatie.

Flexibel inzetbaar
Om nog flexibeler te worden en nog meer maatwerk en persoonlijke aandacht te kunnen geven, is er gezinsuitbreiding gekomen. Dit is mede mogelijk gemaakt door Cultuurfonds Almere.

Mobiele installatie
Een inklapbare kar, met daarop een box en 2 hand- en op maat gemaakte flightcases, met daarin een keyboard en een stagepiano. Deze worden bevestigd en gezekerd op de kar, waardoor deze van plek naar plek kan worden gereden. De box blijft aangesloten tijdens het vervoer, waardoor er geen tijdverlies aan op- en afbouwen. 30 meter aan verlengsnoer is aanwezig en dat is het enige wat bij u aan- en afgesloten moet worden. Op deze manier komt de Zorgpianist bij het grootste deel van uw locatie, zowel binnen als buiten, zodat zoveel mogelijk cliënten en/of bewoners persoonlijk kunnen genieten van de muzikale momenten.

Grote voordelen:
– Kan binnen mum van tijd van huiskamer naar huiskamer, of afdeling naar afdeling.
– Alles is binnen 10 minuten opgebouwd.
– Neemt nauwelijks ruimte in.
– Zelfvoorzienend. Er hoeft geen piano of vleugel en/of muziekinstallatie en ook geen kar aanwezig te zijn.
– Het grootste deel van uw cliënten kan worden bereikt, ook de mensen die bedlegerig of niet op een andere manier niet meer- of minder mobiel zijn.
– Binnen en buiten te gebruiken.

Optredens:
Tijdens mijn optreden geniet ik van het spelen en van de mensen voor wie ik speel. Mijn optredens zijn persoonlijk, gevarieerd met een lach en een traan. Ik heb geen vast programma wat ik afwerk, maar speel op maat en laat mij inspireren door de sfeer en de dingen die op dat moment gebeuren. Ook praat ik mijn nummers aan elkaar met humor, een anekdote of een boodschap.

Door steeds te variëren tussen mooie luistermomenten, gezellige meezingers en swingende nummers, houd ik de aandacht van de luisteraar vast. Verzoeknummers zijn van harte welkom! Ook bied ik extra variatie door gebruik te maken van zowel de (aanwezige) piano, als van een professioneel keyboard, met tal aan extra mogelijkheden.

Muzikale omlijsting:
Naast het verzorgen van optredens zit mijn kwaliteit in het verzorgen van de muzikale omlijsting van diners, high-tea’s, recepties, herdenkingsdiensten en open dagen. Ik verplaats mij, muzikaal gezien, op de achtergrond. In deze setting  gaat het echt om de omlijsting, zodat de mensen op een normale manier met elkaar kunnen praten.

De combinatie van jarenlange ervaring, uitgebreid repertoire en professionele apparatuur zorgen voor de juiste ambiance bij uw speciale gelegenheid. Live-muziek schept meteen een warmere uitstraling.