Deze rare, uitdagende tijd vraagt om “out of the box” te denken! Dat doe ik dan ook volop 😀 Een paar weken geleden werd ik op Facebook getagd in een bericht van Frits Broer door Regina van Oorschot. Hierin gaf hij aan op zoek te zijn naar een pianist voor het spelen tijdens 5 afleveringen “Sint & FritZz”.
 
Na een leuk gesprek, een hele gezellige, muzikale avond en de ontdekking dat we veel gemeen hebben, maar dat we elkaar muzikaal en zakelijk ook heel mooi kunnen aanvullen, was de knoop doorgehakt.
 
Daaropvolgend zijn er een paar dagen later opnames gemaakt. Ik dacht alleen de liedjes te hoeven spelen en soms jury te zijn… Maar uiteindelijk was ik gewoon onderdeel van het team “Sint & FritZz”. Ik vond het super spannend om hieraan mee te doen zonder acteerervaring en veelal improvisatie in plaats van een vast script, met voornamelijk one-takers.
 
Al met al was het vooral zooo ongelooflijk leuk om te doen! Kijken jullie mee naar het resultaat? Komende dagen tot en met 5 december wordt er dagelijks om 18.30 uur een nieuwe aflevering gelanceerd op Youtube. Zoek op Sint en FritZz en je vindt de afleveringen!
 
Trotse, muzikale, creatieve en ondernemende groet,
 
Mark Kirkenier

M+H Muziek, wie, wat en waarom, de film!

M+H Muziek
M+H Muziek bestaat uit Mark Kirkenier (piano) en Hans Luijcx (viool). Als duo spelen zij samen in zorgcentra, voor mensen op leeftijd of met een lichamelijke- en/of geestelijke kwetsbaarheid. Dat is een heel bewuste keuze. Met hun muziek halen en maken Mark en Hans herinneringen bij mensen die soms al niet meer zo goed bij hun herinneringen kunnen komen.
 
Ze creëren geluksmomenten, laten mensen ontspannen, genieten en soms zelf actief meezingen of dansen. “En dat”, zo vinden ze zelf, “behoort tot de meest waardevolle dingen die je deze mensen op hun leeftijd, in een zorgomgeving, nog kunt geven”.
 
Mark en Hans zoeken nadrukkelijk contact met hun publiek. Altijd. In tijden van corona desnoods door een glazen ruit heen (Mark en Hans buiten, het publiek binnen). Beide muzikanten hebben elkaar ook gevonden in het improviseren op hun instrument. Als iemand een verzoeknummer heeft, dan is de kans groot dat ze er iets mee kunnen. “Ook al hebben we een nummer nog nooit gespeeld, als we weten hoe een nummer gaat, dan komen we vaak een heel eind. Gewoon, hup! Spelen! Improviseren. Wij genieten daar net zo van als ons publiek.”
 
Om overal te kunnen spelen en snel van locatie te kunnen wisselen (binnen,
buiten, op een binnenplaats, op verschillende etages en afdelingen in een zorgcentrum) beschikken Hans en Mark over een op maat gemaakte mobiele installatie.
 
M+H Muziek speelt in en bij zorgcentra door heel Nederland (en soms zelfs daarbuiten), maar ook bij uitvaarten. Meer informatie vindt u op: www.mhmuziek.nl
 
Met grote dank aan Cultuurfonds Almere, die deze bedrijfsfilm mogelijk heeft gemaakt door het verschaffen van subsidie! Zonder dit fonds was dit niet mogelijk, zeker niet tijdens deze Corona-pandemie! En grote dank ook voor Tilly en Hans Scholtze van VPromotions voor het maken van deze prachtige beelden en het in elkaar zetten van dit pakkende, samenvattende verhaal.
 
Trotse, muzikale groet,
Mark Kirkenier en Hans Luijcx!

Gezinsuitbreiding van Zorgpianist: een mobiele installatie!
 

Zorgpianist
Mark Kirkenier, ook bekend onder de naam Zorgpianist is met zijn 7,5 jaar ervaring als specialist in het verzorgen van optredens binnen instellingen in de zorg en gemiddeld 250 concerten per jaar, een begrip (aan het worden) in Nederland. Met een op maat gemaakt programma, bestaande uit herkenbare meezingers, mooie luisterliedjes en swingende muziek. Oude herinneringen ophalen, nieuwe herinneringen creëren en liefde, warmte en persoonlijke aandacht brengen.
 
Mobiele installatie
Om nog flexibeler te worden, nog meer maatwerk te verrichten en persoonlijke aandacht te kunnen geven aan de mensen, is er uitbreiding gekomen. Een mobiele installatie: een inklapbare kar, met daarop een box, inclusief digitaal mengpaneel en 2 hand- en op maat gemaakte flightcases, met daarin een keyboard of een stagepiano. Deze worden bevestigd op en gezekerd aan de kar, waardoor deze van plek naar plek kan worden gereden. De box blijft aangesloten tijdens het vervoer, waardoor er geen tijdverlies aan op- en afbouwen is. 30 meter aan verlengsnoer is aanwezig en dat is het enige wat bij u aan- en afgesloten moet worden.
Op deze manier komt de Zorgpianist bij en in het grootste deel van uw locatie, zowel binnen als buiten, zodat zoveel mogelijk cliënten of bewoners persoonlijk kunnen genieten van de muzikale momenten.
 
Grote voordelen
– Kan binnen mum van tijd van huiskamer naar huiskamer, of van afdeling naar afdeling.
– Alles is binnen 10 minuten opgebouwd.
– Neemt nauwelijks ruimte in.
– Zelfvoorzienend. Er hoeft geen piano of vleugel en/of muziekinstallatie en ook geen kar aanwezig te zijn.
– Het grootste deel van uw cliënten kan worden bereikt; ook de mensen die bedlegerig zijn, of op een andere manier niet meer of minder mobiel zijn.
– Binnen en buiten te gebruiken.
 
Uitbreiding
Desgewenst ook uit te breiden met violist Hans Luijcx (MH Muziek) of zangeres Marinka Van Aken (Zorgduo Mark en Marinka).
 
Meer info
Voor vragen en boekingen; Bel of app mij of stuur uw bericht via contact.
 
 

Mira Ticheler, Cultuurscout Almere Poort bracht mij op de hoogte van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij Cultuurfonds Almere, bij wijze van “Een financiële impuls tijdens de Corona-crisis”. Dit moest als doel hebben om de mogelijkheden van je bedrijf en de cultuursector van Almere ten tijde van Corona en daarna te laten groeien. Tot 75% van de investering zou bij goedkeuring worden geïnvesteerd door het Cultuurfonds Almere.

Dit was mijn eerste aanvraag ooit voor subsidie! Meer dan een week lang heb ik 18 tot 20 uur per dag (zonder te overdrijven) me compleet hierop gefocust! En dat is niet onopgemerkt gebleven! Met trots en dankbaarheid mag ik jullie bevestigen dat mijn AANVRAAG IS GEHONOREERD!!!

Een samenvatting van de aanvraag:
– Doordat mijn optredens als pianist in de zorg sterk zijn teruggelopen door de Corona-crisis, heb ik gekeken wat er nodig is om mijn diensten als Zorgpianist op (buiten)locaties Corona-proof te maken. Door middel van een verrijdbare installatie kan ik snel en flexibel op diverse plekken binnen één locatie optreden en kan ik meer cliënten bereiken dan andere artiesten.
– Met professionele apparatuur wil ik ook online interactieve concerten gaan verzorgen voor de zorgcentra en soortgelijke instellingen, maar ook voor particulieren.
– Daarnaast ben ik trotse eigenaar van “Het Flapjeshuis” in Almere Poort, met daarin gevestigd “Studio MK Music”: een grote multifunctionele ruimte, geschikt als concertzaal en expositieruimte, waar ik tot 50 gasten kan ontvangen. Ik wil deze studio in gaan zetten als een nieuwe culturele broedplaats waar ik ook andere (Almeerse) artiesten en creatievelingen een podium kan bieden.

– Met behulp van professionele bedrijfsfilms van “Studio MK Music”, van “M+H Muziek” met violist/zanger Hans Luijcx en van “Paintings of Music” met schilderes/danseres en mooi mens Suzanne Barbara Art wil ik deze activiteiten optimaal bekendheid geven.

Een extra woord van dank gaat uit naar:
– Cultuurfonds Almere: Dank voor de mogelijkheden om mijn bedrijf nu in deze uitdagende tijd, maar ook daarna, te kunnen laten groeien en voor het vertrouwen dat jullie in me hebben om een nieuwe creatieve & culturele broedplaats in Almere (Poort) te ontwikkelen!
Mira TichelerCultuurscout Almere Poort: Zij heeft zo ontzettend goed meegedacht, me iedere keer weer dieper op de motivatie in laten gaan betreffende het hoe en waarom van de aanvraag. Dit heeft geleidt tot persoonlijke- en zakelijke groei en uitbreiding van mogelijkheden en inzichten van de huidige- en toekomstige situatie.
– TSR AV – Audiovisuele Interacties: Met name ook Peter Bottema, die heel goed heeft meegedacht met de mogelijkheden van wat voor apparatuur ik het beste kon gebruiken en aanschaffen om de maximale potentie uit de mogelijkheden te halen. Uiteraard ook voor het leveren van de apparatuur.
– VPromotions (Almere Poort), voor de nog op te gaan nemen bedrijfsfilms en het meedenken voor mogelijkheden in dit proces ernaartoe.
– Mijn familie: Rolf Kirkenier, mijn vader, die er heel veel uren, hersenkrakers, bloed, zweet en tranen in heeft gestoken om samen met mij tot dit resultaat te komen! Ook mijn moeder Lidy Kirkenier, voor het opofferen van de quality-time en praktische uren van die mijn vader erin heeft gestoken en het meedenken. En Joost Kirkenier, voor het meedenken over de technische en praktische kanten van de verrijdbare installatie.

Cultuurfonds Almere:
Cultuurfonds Almere zet zich in voor een levendig en cultuurrijk Almere. Het stimuleringsfonds helpt de Almeerse culturele sector sterker te worden en moedigt deze aan om meer samen te werken, met elkaar én andere sectoren. Daarnaast investeert Cultuurfonds Almere in ondernemerschap, innovatie, talent en creativiteit. Het fonds doet dit door financiële bijdragen te verstrekken aan cultuurmakers en organisaties in alle disciplines, van amateur tot professioneel.

Online kan ze ons vinden via:
www.cultuurfondsalmere.nl
Cultuurfonds Almere
www.twitter.com/cultuuralmere
www.linkedin.com/company/cultuurfonds-almere

Met trotse, ondernemende en muzikale groet,
Mark KirkenierZorgpianist en MK Music NL

Vol trots presenteer ik u op mijn unieke locatie, mijn muzikale verhaal, waarin ik u op mijn vleugel(s) wil meedragen en u een kijkje ga geven in mijn leven.

Wat kunt u verwachten?
Een piano- en toetsenconcert, met eigen composities van mijn huidige CD “No dream is impossible” en van mijn nieuwe CD, die einde van het jaar uit gaat komen. Met invloeden van lichtklassiek, filmmuziek en easy-listening, in combinatie met bestaande nummers in een eigen jasje.

Entree: 1 persoon: €15,- maar komt u met 2 personen, dan betaald u €20,-. Deze kunt u overmaken op IBAN-nummer NL23 INGB 0006 3160 052, of contant betalen in de studio (liefst gepast).Spread the music, spread the word! Deel dit evenement zoveel mogelijk met uw netwerk… Muziek verbind, hoe meer zielen, hoe meer vreugde.

Ik hoop u van harte te verwelkomen op 8 oktober, of op 1 van de andere data! Locatie: Studio MK Music, Zeussingel 41, 1363TM Almere Poort. Aanmelden zou fijn zijn, maar is niet verplicht. Dit kan door een mailtje te sturen naar info@mkmusic.nl.

Trotse, muzikale groet, Mark Kirkenier, MK Music.

19 april 2017 heb ik 3 huiskamerconcerten verzorgd bij zorgcentrum Amerhorst in Amersfoort. Na aanleiding hiervan werd een enthousiast stuk geschreven voor in de nieuwsbrief. Wat een mooie woorden, geeft een warm en trots gevoel! Lees hieronder het artikel, geschreven door Marie-Lousie Hehenkamp. Zie hier de uitnodiging.

“Een echt concert in onze eigen huiskamer” zei een bewoonster in een van de huiskamers en ze keek daarbij gelukkig om zich heen. Zodra Mark’s vingers de toetsen beroeren is er aandacht voor zijn spel. Hij begon met Het dorp van Wim Sonneveld, speelde eigen composities tussendoor en eindigde met Que Sera, Sera van Doris D.

Meezingklanken en wegdroommuziek wisselden elkaar af. Het was fijn om te ervaren dat de mensen ervan genoten. Ieder op eigen wijze. Stil luisterend, meebewegend, dansend, mee la-la-la-end en soms hele teksten meezingend. Een van de bewoners was jarig en kreeg spontaan een aubade van de groep. Van Mark ontving zij een CD. Hierdoor kunnen we nog vaker genieten van het mooie pianospel. Een andere opmerking die we geen van allen als begeleiders zullen vergeten is: “Ik heb mijn hart in de muziek gestopt” zo geniet ik. Kortom, het was een mooi samenzijn waar met plezier aan kan worden teruggedacht. Ben, Willy en andere betrokkenen: dank voor de hulp en gezelligheid. Mark, jij voor de sfeervolle muziek.