Honorering subsidieaanvraag Cultuurfonds Almere!

Mira Ticheler, Cultuurscout Almere Poort bracht mij op de hoogte van de mogelijkheid om subsidie aan te vragen bij Cultuurfonds Almere, bij wijze van “Een financiële impuls tijdens de Corona-crisis”. Dit moest als doel hebben om de mogelijkheden van je bedrijf en de cultuursector van Almere ten tijde van Corona en daarna te laten groeien. Tot 75% van de investering zou bij goedkeuring worden geïnvesteerd door het Cultuurfonds Almere.

Dit was mijn eerste aanvraag ooit voor subsidie! Meer dan een week lang heb ik 18 tot 20 uur per dag (zonder te overdrijven) me compleet hierop gefocust! En dat is niet onopgemerkt gebleven! Met trots en dankbaarheid mag ik jullie bevestigen dat mijn AANVRAAG IS GEHONOREERD!!!

Een samenvatting van de aanvraag:
– Doordat mijn optredens als pianist in de zorg sterk zijn teruggelopen door de Corona-crisis, heb ik gekeken wat er nodig is om mijn diensten als Zorgpianist op (buiten)locaties Corona-proof te maken. Door middel van een verrijdbare installatie kan ik snel en flexibel op diverse plekken binnen één locatie optreden en kan ik meer cliënten bereiken dan andere artiesten.
– Met professionele apparatuur wil ik ook online interactieve concerten gaan verzorgen voor de zorgcentra en soortgelijke instellingen, maar ook voor particulieren.
– Daarnaast ben ik trotse eigenaar van “Het Flapjeshuis” in Almere Poort, met daarin gevestigd “Studio MK Music”: een grote multifunctionele ruimte, geschikt als concertzaal en expositieruimte, waar ik tot 50 gasten kan ontvangen. Ik wil deze studio in gaan zetten als een nieuwe culturele broedplaats waar ik ook andere (Almeerse) artiesten en creatievelingen een podium kan bieden.

– Met behulp van professionele bedrijfsfilms van “Studio MK Music”, van “M+H Muziek” met violist/zanger Hans Luijcx en van “Paintings of Music” met schilderes/danseres en mooi mens Suzanne Barbara Art wil ik deze activiteiten optimaal bekendheid geven.

Een extra woord van dank gaat uit naar:
– Cultuurfonds Almere: Dank voor de mogelijkheden om mijn bedrijf nu in deze uitdagende tijd, maar ook daarna, te kunnen laten groeien en voor het vertrouwen dat jullie in me hebben om een nieuwe creatieve & culturele broedplaats in Almere (Poort) te ontwikkelen!
Mira TichelerCultuurscout Almere Poort: Zij heeft zo ontzettend goed meegedacht, me iedere keer weer dieper op de motivatie in laten gaan betreffende het hoe en waarom van de aanvraag. Dit heeft geleidt tot persoonlijke- en zakelijke groei en uitbreiding van mogelijkheden en inzichten van de huidige- en toekomstige situatie.
– TSR AV – Audiovisuele Interacties: Met name ook Peter Bottema, die heel goed heeft meegedacht met de mogelijkheden van wat voor apparatuur ik het beste kon gebruiken en aanschaffen om de maximale potentie uit de mogelijkheden te halen. Uiteraard ook voor het leveren van de apparatuur.
– VPromotions (Almere Poort), voor de nog op te gaan nemen bedrijfsfilms en het meedenken voor mogelijkheden in dit proces ernaartoe.
– Mijn familie: Rolf Kirkenier, mijn vader, die er heel veel uren, hersenkrakers, bloed, zweet en tranen in heeft gestoken om samen met mij tot dit resultaat te komen! Ook mijn moeder Lidy Kirkenier, voor het opofferen van de quality-time en praktische uren van die mijn vader erin heeft gestoken en het meedenken. En Joost Kirkenier, voor het meedenken over de technische en praktische kanten van de verrijdbare installatie.

Cultuurfonds Almere:
Cultuurfonds Almere zet zich in voor een levendig en cultuurrijk Almere. Het stimuleringsfonds helpt de Almeerse culturele sector sterker te worden en moedigt deze aan om meer samen te werken, met elkaar én andere sectoren. Daarnaast investeert Cultuurfonds Almere in ondernemerschap, innovatie, talent en creativiteit. Het fonds doet dit door financiële bijdragen te verstrekken aan cultuurmakers en organisaties in alle disciplines, van amateur tot professioneel.

Online kan ze ons vinden via:
www.cultuurfondsalmere.nl
Cultuurfonds Almere
www.twitter.com/cultuuralmere
www.linkedin.com/company/cultuurfonds-almere

Met trotse, ondernemende en muzikale groet,
Mark KirkenierZorgpianist en MK Music NL