Podium Poort

Podium Poort

Podium Poort is dé nieuwe multifunctionele ruimte, van 12 meter diep, 6 meter breed en 4 meter hoog (inclusief vide van 8 meter hoog), gevestigd in het “Flapjeshuis” aan de Zeussingel 41 in Almere Poort.

Foto-impressie

Mogelijkheden
Deze bijzondere locatie biedt een podium aan muzikanten, creatievelingen en mensen binnen de wereld van kunst en cultuur. De ruimte is uitermate geschikt en te huur als evenementenlocatie voor het verzorgen van concerten en exposities. Maar ook voor de zakelijke wereld, denk aan presentaties, bijeenkomsten, lessen en opnames van beeld & geluid voor bijvoorbeeld clips of bedrijfsfilms. Daarnaast ook zeer geschikt voor de particuliere markt, voor bijvoorbeeld het huren voor feesten en partijen.

Praktijkvoorbeelden

(Corona-proof) Concertpodium en oefenlocatie
Bent u muzikant, solo of in een grotere bezetting, en bent u opzoek naar een podium voor optredens en/of gebruik als repetitieruimte? Dan is Podium Poort dé plek voor u! U kunt hier (buiten de Corona-tijd om) tot 50 man publiek verwelkomen. Nu in tijden van Corona kunt u hier voor ongeveer 20 man optredens verzorgen. Akoestisch is het om door een ringetje te halen. Maar ook qua sfeer is het heel fijn: intiem en het biedt veel mogelijkheden. Ook is de sfeer inspirerend door creatieve kunst aan de wand en in de vitrinekasten. 

Opnames bedrijfsfilms en videoclips
Mijn eigen bedrijfsfilm van MK Music, de bedrijfsfilms van Podium Poort, van M+H Muziek en van Paintings of Music zijn opgenomen in Podium Poort door VPromotions, met wie ik een fijne samenwerking heb en welke ik ook aanraad mocht u een videoclip of bedrijfsfilm willen opnemen. De ruimte is er zeer geschikt voor: ruim, licht (zowel natuurlijk- als kunstlicht), hoog en akoestisch heel mooi. 

U kunt ze hieronder bekijken:
Bedrijfsfilm MK Music; Wie, wat en waarom? 
Bedrijfsfilm Podium Poort
Bedrijfsfilm M+H Muziek
Bedrijfsfilm Paintings of Music

Cultuurfonds Almere is hier een hele dag geweest om opnames te maken voor stockfoto- en videografie. Hier een paar voorbeelden van beelden achter de schermen.

Daarnaast is er ook een videoclip opgenomen door Muggen Media, van een bijzondere samenwerking van een Italiaanse meesterpianist Nazareno Ferruggio en de bekende rapper Ginger! De officiële beelden zijn nog in de maak. 

Livestream concerten geven en opnames hiervan maken

Video- en audio- opnameapparatuur is aanwezig om deze akoestisch prachtige ruimte te huren, om livestream concerten te geven en opnames hiervan te maken. De opstelling bestaat uit drie camera’s op statief, die gekoppeld zijn aan een video- en een audio-mengpaneel, waar vanuit 8 kanalen audio digitaal kan worden opgenomen. Dit kan rechtstreeks worden uitgezonden op bijvoorbeeld Facebook en Youtube. 
 
Extra opties:
– Ruw beeld- en geluidsmateriaal kan na afloop tegen meerprijs worden toegestuurd naar u artiest. 
– Er staat een prachtige Yamaha U5 semi-akoestische vleugel. Ook heb ik de mooie Yamaha Genos (keyboard) en een Yamaha P-155 (stagepiano). Deze kunt u per dagdeel huren.
 
Vergaderingen
De ruimte is ook zeer geschikt voor bijeenkomsten en presentaties. Er is genoeg ruimte om in verschillende opstellingen stoelen neer te zetten. 50 klapstoelen (25 zwarte, 25 witte) zijn al aanwezig. Ook zijn er genoeg stop-contacten over de ruimte verspreid, waar u eventuele apparatuur op kunt aansluiten. Een keukentje voor bereiding van koffie en thee is aanwezig. Ook zijn er 50 koffie- en theekopjes. 

 

Exposities

Door de grote wandoppervlakte (12 meter lengte en 4 meter hoogte, inclusief vide van 8 meter hoog), de eventuele uitbreiding met rasters die haaks op de muur kunnen worden geplaatst, de verschillende vitrinekasten en andere “tafels” waar (kunst)objecten mooi tot hun recht kunnen komen en het mooie licht is dit bij uitstek een mogelijkheid om uw (foto)werk te exposeren.  
 
 
Herdenkingsdiensten

 


Is er iemand overleden en u wilt uw dierbare gedenken dan is deze ruimte  ook zeker geschikt. De witte muren stralen rust uit. Er staat een sfeervolle  antieke tafelpiano die u kunt gebruiken als altaar.

Extra opties:
Livemuziek: Ik kan uiteraard als professioneel pianist hier sfeervolle livemuziek verzorgen, zowel op de voorgrond als op de achtergrond. Mogelijk met uitbreiding van violist Hans Luijcx (M+H Muziek) of zangeres Marinka van Aken (Zorgduo Mark & Marinka).  

 

Thema-diners

Ik werk samen met verschillende cateraars. Zij kunnen u een heel gevarieerd smakenpalet aanbieden. Van een culinair 5-gangendiner tot aan een stampottenbuffet. 

 

Extra optie: 

Livemuziek: Ik kan voor u als professioneel pianist de livemuziek verzorgen op zowel voor- als achtergrond. Mogelijk met uitbreiding van violist Hans Luijcx (M+H Muziek) of zangeres Marinka van Aken (Zorgduo Mark & Marinka).

 

In de media

Artikel in het Vrij Magazine van de Telegraaf 
(Studio MK Music is omgedoopt in Podium Poort)

 

 
Digitaal artikel
Klik hier om het digitale artikel als PDF te downloaden. 

 

Artikel in Poortgids 2018
(Studio MK Music is omgedoopt in Podium Poort)

Blijf op de hoogte
Volg nu mijn pagina op Facebook, om op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen van Podium Poort. U kunt zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief, door een mailtje te sturen naar info@mkmusic.nl o.v.v. “Aanmelding nieuwsbrief Podium Poort”.
 
Contact
Interesse in het huren van de ruimte of andere vragen? Ik lever maatwerk. Kom gerust langs om de ruimte te bekijken en de opties te bespreken. Stuur uw vraag per mail naar info@mkmusic.nl of bel mij op telefoonnummer
06 453 82 543. De koffie staat klaar.