Bedrijfsfilm M+H Muziek; wie, wat en waarom (mede mogelijk gemaakt door subsidie van Cultuurfonds Almere)

M+H Muziek bestaat uit Mark Kirkenier (piano) en Hans Luijcx (viool). Als duo spelen zij samen in zorgcentra, voor mensen op leeftijd. Dat is een heel bewuste keuze. Met hun muziek halen Mark en Hans herinneringen bij mensen die soms al niet meer zo goed bij hun herinneringen kunnen komen. Ze creëren geluksmomenten, laten mensen ontspannen, genieten en soms zelf actief meezingen of dansen. “En dat”, zo vinden ze zelf, “behoort tot de meest waardevolle dingen die je deze mensen op hun leeftijd, in een zorgomgeving, nog kunt geven”.

Mark en Hans zoeken nadrukkelijk contact met hun publiek. Altijd. In tijden van corona desnoods door een glazen ruit heen (Mark en Hans buiten, het publiek binnen). Beide muzikanten hebben elkaar ook gevonden in het improviseren op hun instrument. Als iemand een verzoeknummer heeft, dan is de kans groot dat ze er iets mee kunnen. “Ook al hebben we een nummer nog nooit gespeeld, als we weten hoe een nummer gaat, dan komen we vaak een heel eind. Gewoon, hup! Spelen! Improviseren. Wij genieten daar net zo van als ons publiek.”

Om overal te kunnen spelen en snel van locatie te kunnen wisselen (binnen, buiten, op een binnenplaats, op verschillende etages en afdelingen in een zorgcentrum) beschikken Hans en Mark over een op maat gemaakte mobiele installatie.

M+H Muziek speelt in en bij zorgcentra door heel Nederland (en soms zelfs daarbuiten). Meer informatie vindt u op: www.mhmuziek.nl

Deze bedrijfsfilm is mede mogelijk gemaakt door subsidie van Cultuurfonds Almere.